Mellsta Ralyts logo 2009. Ref1
Mellsta Ralyts logo 2009. Ref 1
2009 års klistermärke. Ref 1
 Mina rallyn 2009 Text och bild Björn Bellander.
Alla bilder kan förstoras genom att dubbelklicka
Uppdaterad
2021-06-14

©Björn Bellander

 

 

Tillbaka
Bildgallerier: Mellsta fragorna - Mellsta marknad - Mellsta mopeder
Andra rallyn 2009: MyrbergsrallytHallsta moppers rally - Pokerrallyt - Biltema GP - Dalarallyt - Valborundan - Malardalsrundan

Tidigare rallyn 2007, 2008 , 2010, 2013
Här lastade vi av och Evald tar ett foto av sin Chappy. Ref 1 Anmälan och utdelning av muggar samt Norscand kataloger. Ref 1 det gällde att kontrollera så en gummisnodd kom med för att fästa startnummret. Jag hade 308. Ref 1 Ibland blev kån till rallyanmälan så här lång. Ref 1
Hallsta Mopper grabbar som stannade till. Idag hade man standradmopparna. ref 1 Mågna åkte iväg utan sällskap. Ref 1 ...medan andra stannade till och sammlade upp kompisrna. Ref 1 ....här ett större gång innan de åker iväg. Ref 1
Samma gänge som föregående bild. Ref 1 2 st som strax bestämmer sig för att åka. Ref 1 Klädseln var olika. En plats för den svenska säkerhetslobbyn att klaga på. Lobby folk är sådan som ej åker moppe, men vill vara med och bestämma. Ref 1 Uterfter all vägar inom parken stod moppar parkerade. Ref 1
Den här kombinationen var nog en av de mest fotograferade. Ref 1 Så här såg kontrollerna ut. Detta är nr 3. ref 1 När kön var som längst vid matuppehållet. Ref 1 Att kyla drackan hade man löst på detta snitsiga sätt. Ref 1

Mellstarundan har blivit ett återkommande arrangemang som jag åker till. Det var bestämt sedan länge tillbaka. Mopeden tankades och lastades på släpet dagen innan. På morgonen åkte jag och hämtade Evald med hans Chappy.

Det är 10 mil upp till Borlänge och start fick ske mellan 9 och 11. Avgång Virsbo kl 8.00. Märkligt men när man åker till ett arrangemang är kroppen pigg, medan hemfärden sker med kontinuerligt gäspande bakom ratten. Då gäller det att man har ett uppiggande samtal med sällskapet i bilen.
Avlastning sker som vanligt på extraparkeringen strax före parken. Det är lämpligt för efter 10 mil, med den spänning som uppstår när man är framme behöver man gå in bland träden. Sedan kör vi upp till parken letar rätt på en bra plats att parkera moppen. Man försöker alltid ställa sig bland de mopeder som är ungefär lika iordninggjorda.

Arrangerande klubb vill alltid ha en liten avgift, 20:- för vilken man delar ut en mugg. 2008 var det Classic Motor som samlade in deltagaradresser. Säkert för att kunna skicka ut reklam. I år var det TSV Blårök som skötte det. TSV förresten. Vem vet vad det står för. Jodå T står för tvåtakt, S för strut, som man hade förr, och V har jag glömt. Jag frågade om de hade något med Trafiksäkerhetsverket att göra, men det var inte alls aktuellt.

Sedan gick man ned till att anmäla sig till rallyt som i år var en sträcka på 5 mil. Alldeles lagom. Den gick på asfalterade vägar runt Borlänge, med återkommande frågor. Vanligtvis kunde man inte svara utan gissade mest. Deltagande i rallyt kostade 150:-. Sedan kunde man ta det lugn igen, innan rallynerven gjorde det omöjligt att hindra att man gav sig iväg för att följa vägvisningen. Mittåt, jag glömde att särskiljningsfrågan också skulle besvaras.
 En cylinder med skruvar av olika storlek. Man frågade efter vikten i gram. Jag gissade på lite över 18 kilo. Före avfärd tittade man på gängen som samlades för att åka ihop. Utefter rallysträckan kunde man konstatera att om någon fick fel stannade alla kompisarna för att eventuellt hjälpa igång moppen som hade fått fel. Ett gäng var grabbarna från Hallsta Moppers. Dom anordnar ju alltid ett vårrally. Sedan var det många för mig okända grupper.

I år åkte vi motsols mot år 2008. Dock kan jag inte säga att det var samma väg. Frågestoppen dök upp med jämna jämna mellanrum. En sak som jag noterade var att det var ytterst få tjejer som körde. 2008 träffade man på flera tjej moppe klubbar. En från Avesta. De var inte med i år.

En sak som man i år hade lyckats med alldeles förträfflig var matuppehållet. Det ingick i anmälningsavgiften och bestod av en jättestor hamburgare som man grillade utefter dalälven, strax efter Borlänge kanotstadion. Trots ibland lång kö gick utdelning bra av glatt och trevligt Blårök medlemmar.

På en del ställen hade man medvetet? pilat lite speciellt som krävde att deltagarna var tvugna att ha ögonen med sig. Flera åkte förbi utan att ana något. Lika var det ibland vid någon kontroll när en sammanhållen grupp svepte förbi utan att tänka sig för. Åkte den första förbi följde de andra oavsett de anande att det var en kontroll.

Väl i mål lämnade man in sin tippslapp och man kunde med en gång få reda på sitt resultat. Sedan gick man och fikade på restauranten. Jag aktade mig för att beställa mat sedan väntetiden året  innan var längre än 30 minuter. Sedan fördrev man tiden genom att titta på marknaden och alla moppar.

Bilder från följande ägare har använts i bjorns-story.se med vederbörligt tillstånd:
Referens 1: © Björn Bellander  bjorn.bellander(at)telia.com
 
Bäst i Internet Explorer 6.0 eller senare.
Bäst i upplösning min 1024x768. Min färger 256.
För video är Windows Media Player och Nero player provade.

© Copyright Björn Bellander 2006-