Oldtimer. Ref. 1
Oldtimer. Ref. 1
Dalarallyt 2008
Text och bild Björn Bellander
Tillbaka
Uppdaterad
2021-06-14
Ref. 1
©Björn Bellander

 


Deltagare-lista  Fragorna
Andra Dalarallyn 2009 Andra rallyn 2007, 2009, 2010, 2013

Tävlingsledaren. Ref 1 Deltagare vid förarmötet. Ref 1 Dalavision var där. Ref 1 Maten gick åt fort. Ref 1 En kontroll vid Rankhyttan gästgiveri. Ref 1
Sädesupplag vid Rankhyttan. Ref 1 Vid en kontroll skulle man kasta varpa. Ref 1 Prisutdelningen. Ref 1 Andra pristagare. Ref 1 Första pristagare. Ref 1
Tredje pristagare. Ref 1 Fjärde pristagare. Ref 1
Frågorna vid kontroll 4. Ref 1 Vilka OS ringar är fel! Ref 1

Dalarallyt ordnas av MCHK Västbergslagen. Det körs normalt i början av juli. Det blir normalt veckan efter Sura marknaden. Det blir lite stressigt för de som samtidigt jobbar med marknaden. Men vad gör det när det bästa som finns är att köra rally med en gamling. Klubben som ordnar detta kör på ett supersnålt sätt. Inga resultat delas ut, dock finns deltagarlista. Om man vill följa rallyts frågor och svar gäller det att fotografera allt man kan. Men att samtidigt köra gör att man alltid missar något.
I år kördes det dagen efter minnesloppet av jubileumsloppet från Hedemora TT. Därav besök från Dala vision. Tyvärr körde TT- deltagarna lite för häftigt så flera gjorde avåkningar vilket inte Björn Weissman tyckte om. Detta påminde han oss också om vid förarsammanträdet att det gällde att köra med förstånd. Tävlingsledaren, en bister man informerade endast om att starten skulle ske i nummerordning, antalet frågor och att han inte kände till rallyts längd. Då begrep alla att det kom en sådan fråga. Mat skulle serveras på Rankhyttans gästgiveri. Det var ungefär halvvägs.
På vägen dit var en kontrollfråga hur många muskler som finns i ansiktet och vid en annan hur högt berget är vi hade framför oss, över havet och från den punkt vi stod. Det var ju svåra saker för de flesta, men ändå fanns det de som klarade det. Maten gick omedelbart åt som synes på bild. Här frågade man också vilken som hade gömt sig på Rankhyttan. Gustav Vasa eller Anders Persson. I vilket fall som helt kunde man studera den tidens torksystem för säden och avtappning. I Långshyttan kastades det varpa och helst skulle man träffa pinnen. Längst ned dagens klurigaste fråga var vilka OS-ringar som var fel. Man skulle alltså kryssa på 2 ställen, vilket var helt emot vårt invanda beteende. En lika bister man läste upp i vilken ordning vi hade varit duktiga att svara på frågorna. Vinnare blev Sune Ohlsson. De första 4 pristagarna visas i ordning på bilderna, och Sune Ohlsson är den som får bucklan. Tyvärr känner jag ej de övriga namnen.  Många bilder på deltagande mc:s finns under en bildfil. Frågor och svar kan ses i den andra bildfilen.
Bilder från följande ägare har använts i bjorns-story.se med vederbörligt tillstånd:
Referens 1: © Björn Bellander  bjorn.bellander(at)telia.com
 
Bäst i Internet Explorer 6.0 eller senare.
Bäst i upplösning min 1024x768. Min färger 256.
För video är Windows Media Player och Nero player provade.

© Copyright Björn Bellander 2006-