Klubb logo MCHK Mälardalen
Kvällsutflykt till Hjälmare docka 070614
sedan 080217
Uppdaterad
2016-10-12
Ref. 1 Björn Bellander
web counter
web counter
Hon var från SriLanka. Ref 1
Hon var från SriLanka
Forsta sidan
Om klubben

Om museet

MC i museet

Bilar i museet

Reportage
Veteranmarknad 07
Veteranmarknad 06

Malardalsrally 02
Malardalsrally 04
Malardalsrally 05
Malardalsrally 07

Vastmanland runt 03
Vastmanland runt 04
Vastmanland runt 06

Bildsida VL-runt 06

Vastmanland runt 07

Damrally 2005

Klubbaktiviteter
Besok Panko 070607
Bilder mm 05,06
Hjalmare Kanal 070614
Nusnas 070616
Katrineholmsrundan 07

Myhrbergsrallyt 07
Staddag 07
Mellstatraffen

Resultatbors

 

Hjälmare docka är ett gammalt byggnadsverk. I den gamla verkstadslokalen där men en gång i tiden, med hjälp av dockan, byggde bogserbåtar och pråmar, finns idag en utställning som vi vid vårt besök hade möjlighet att studera. Hit skall man absolut komma på kanalens dag den 30 juni. Då kommer slussöppningar att ske. En äldre dam från lokalbefolkningen fanns även till hands som villigt berättade om allehanda ting som hon upplevt på platsen.
Kanalens liv visades med bilder och med en modell av hur slussning fungerar. Vi tekniker tyckte kanske inte att den var så märkligt.
Man har i samband med ägarbyte byggt om gården där vi normalt parkerar motorcyklarna, till en inhägnad grusplan. Vad den skulle användas till undrade många över. Cafédelen hade krympt, men istället var där en trevlig tjej från Sri-Lanka som serverade. Hon klarade vår anstormning riktigt bra och räkna ut vad det kostade gick också bra.
8 st mc samlades vid Horns parkering för gemensam tur till Dockan. Vi anade väl inte den kraftiga blåsten som tog oss med överraskning. Det var så man övervägde att stanna. Bergerin kom lite försent pga av asfaltering vid Olberga. Dock inte mer än att det ingick i akademiska kvarten. Sedan berättade han om sina problem vid hemresan vid ett bröllop i Ljusdal. Hans Norton blev där så svårstatad att han tvivlade på att kunna ta sig hem. Det liknade nästan som när jag hämtade BSA:n i Umeå. Att inte veta om hojen går igång efter tankning är påfrestande.
Flera medlemmar från Västerås med omnejd anslöt sig och till slut hade vi fikat så att servitrisen kunde räkna med lön den kvällen.
Hemfärden blev en kall tur med endast 9° och kraftig blåst.