Klubb logo Reportagesida 2008
Hjulsta Café
Text och bild Björn Bellander
 
Uppdaterad
2016-08-17
Ref. 1 Björn Bellander
web counter
web counter
Forsta sidan
Om klubben

Om museet

MC i museet

Bilar i museet

Aktiviteter 2008
   Eskedalen Lista
   Gubbdagis 1
   Gubbdagis 2
   Hjulsta Cafe
   Hjalmare Docka
   Gubbdagis 2 till Bihl

Enduro 2008
  Vastmanland runt
  4-dagars enduro

Rally 2008
  Malardalsrally

Marknad 2008

Resor 2008
  Evald med scooter 1
  Bildspel Evalds resa 1
 

Resultatbors

 

Möt4esplats i Västerås. Ref. 1Den 5 juni träffades vi vid rondellen där bränslefabriken ligger. Kl 5 var sagt. Det innebär att vi från Virsbo och Surahammar måste träffas i Skultuna korset Ramnäs kl 4. Solen sken oemotståndligt utan hänsyn till våra mc kläder. Det var 30 grader varmt. Man var tvungen att alltid leta sig till
Evald och Berndt. Ref. 1skuggan. Det är kul att det kommer några tjejer med. Vi har dock ännu ingen som åker på egen maskin. Berndt som är 79 år gammal och snabb som den att ge svar på tal. Evald är 74 och ännu som en 60-åring, som fortfarande går till  jobbet varje morgon.
Arne Olssons Majvor och Bosses Maud
Fiket vid bron. Ref. 1kommer alltid ihop sig och pratar. Vi körde bakvägar, småvägar och lite annat innan man landar nere vid Statoil i Enköping. Sedan ut på E18 en bit innan man svänger av mot Strängnäs. Nu gäller det bara att inte hamna vid Hjulstabron när den öppnar, vilket sker ganska ofta. På andra sidan ligger vårt En intresserad liten man. Ref. 1mål. Här mötte en liten sweety med isglass i handen. Jag frågade om han ville bli fotograferad, men kom i stället fram och kramade mig. Pappan stod bredvid så han kände sig nog säker. Vi parkerade våra muskedunder, klädde av oss så mycket det gick och snubblade nedför trappan till cafét. Parkeringen. Ref. 1Nu var vi inte förbeställda så de mackor han hade räckte inte långt. Men att det kommer ett gäng med motorcyklister är inte ovanligt så köket började genast göra ägg och räkmackor. Detta tillsammans med kaffe och därefter efterrätt med glass blir ett perfekt stopp. Med för ovanlighets skull var Jens med Kön vid kassan Evald och Jens. Ref. 1fru i deras fina Citroen, med växellåda styrd av paddlar och alla möjliga andra finesser. Han hade nog nått slags uppdrag för vi blev fotograferade utefter vägen när vi körde hem. Kanske har det något att göra med den film som Surahammars kommun håller på med. Några av oss var ner till Bosse lägger in. Ref. 1museet på morgonen med motorcyklar mopeder och en MG TC. Det pratades om "filmkontrakt". Sedan dryftades livets väsentligheter medan en del fick vänta på sin smörgås. Att äta en räkmacka med 10 cm hög räkpelare kan ha sina svårigheter. En rejäl öppning och en skyddande mustasch hjälper Mackan i Karis händer. Ref. 1till att hålla tillbehören på plats. Kari Pahkamäki använde kniv och gaffel. Gert Rask såg lite bekymrad och besviken ut då han konstaterade att inga kommer från Eskilstuna området på våra utflykter. Möjligen tycker dom att det är för långt att åka. När vi kom hem hade vi kört 20 mil.